Intabulare case Bucuresti-Ilfov

Intabulare constructie noua -casa si teren aferent.
Indiferent de natura terenului (agricol sau pentru constructii) si indiferent de felul constructiei (casa, apartament, birouri etc.), cadastrul si intabularea sunt obligatorii. Legea cadastrului a intrat in vigoare in 1999 cu scopul de a obtine o evidenta clara a proprietatilor, in registrele cadastrale de la judecatorii fiind trecute numele proprietarilor bunurilor imobiliare, suprafetele de teren detinute si copiile actelor care dovedesc drepturile acestora.Cadastrul este operatiunea de inscriere in Registrul de Carte Funciara si este obligatoriu la orice act de instrainare a unui bun imobiliar, fie ca este casa, apartament sau teren si indiferent daca este vorba de o vanzare-cumparare, donatie, succesiune, partaj sau precontract de vanzare-cumparare.Inscrisul in Cartea Funciara (intabularea) are aceeasi functie cu cartea de identitate pentru o persoana.
Chiar daca vi se pare o pierdere de timp si chiar un efort inutil plimbatul prin fata ghiseelor trebuie sa stiti ca inscrisul in Cartea funciara va poate salva de multe necazuri. Piata imobiliara este foarte dinamica, gusturile si preferintele se schimba cu timpul, familia se mareste, aveti nevoie de alta casa. Este mult mai usor sa vindeti daca sinteti inscris in Cartea Funciara si aveti si intabularea dreptului de proprietar.
Inscrierea la Registrul de Carte Funciara si obtinerea titlului de proprietar
Tinand cont ca sunteti acum proprietar al unei case construita pe un teren cumparat, pentru care aveti contract de vanzare-cumparare in forma autentica, trebuie sa fiti inscris in Registrul de Carte Funciara si sa obtineti intabularea pentru ambele proprietati – teren si casa.
Daca ati facut intabularea terenului , va ocupati numai de obtinerea titlului de proprietar al casei construite pe acest teren.
Parcurgeti urmatorii pasi:
1. Incheiati cu Primaria de care apartineti (localitate/sector), un proces verbal de receptie a casei.
2. Obtineti cadastrul si intabularea cladirii dupa cum urmeaza:

Alegeti expertul cadastral – acesta trebuie sa fie autorizat de ANCPI care este institutia de stat desemnata cu coordonarea activitatii de cadastru. Fiecare expert autorizat are o parafa de autorizare.
Dosarul cadastral este intocmit de expert si cuprinde, pe langa masuratori, autorizatia de construire si procesul verbal de receptie obtinut de la Primarie.
3. In termen de 30 zile de la obtinerea procesului verbal de receptie a casei de la Primarie, deschideti rol fiscal.
Va adresati, asa cum v-am recomandat si in cazul terenului, la Primarie – Directia Taxe si Impozite, numai in anumite limite de program.Platiti impozitul aferent pentru cladire pe anul in curs, sau dupa caz, si va inregistrati astfel ca proprietar si platitor de impozite.

Obtineti rolul fiscal pentru casa pregatind urmatoarele acte necesare:
– contractui de vanzare-cumparare teren, originalul si o copie;
– autorizatia de construire, originalul si o copie;
-procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, originalul si o copie;
-procura prin notariat, in cazul in care persoana care deschide rolul fiscal nu este proprietarul;
-declaratia tip;
Timpul in care obtineti rolul fiscal sunt prevazute 15-30 zile.
Obtineti CertificatuI de Atestare Fiscala pregatind urmatoarele documente:
copia dupa declaratia de rol fiscal;
cererea tip;
-procura prin notariat, daca delegati pe cineva sa solicite certificatul;
Ati ajuns la intabulare!
Pentru intabularea constructiei, aveti nevoie de o documentatie pregatita de un autorizat cadastru sau expert ANCPI.printre alte elemente tehnice realizate de autorizat sau expert dosarul mai contine:
autorizatia de construire a casei, original si o copie legalizata;
-procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor, original si o copie legalizata;
-certificatui de atestare fiscala a casei;
-copii CI sau BI
Intabularea si inscriera in Cartea Funciara dureaza maxim 30 de zile.

Pentru contact rapid 0749.055.525 sau click aici!

Inscrie-te in TOP ! Filme, muzica, divertisment - Director Promovare site GRATUIT! Adauga-ti site-ul acum! Promovare GRATUITA  ! TOP-RO - Top siteuri din Romania Jocuri de gatit Servicii diverse director web director web
Total Top
Director web